Recent Posts

Sabtu, 7 November 2009

Kelajuan Celcom 3G Broadband terkini..zzzzzzzz


Pelik betul dengan Celcom 3G ni.

Laju la pula.. Subsribe package 384kbps, tiba-tiba dapat speed sampai 1.38Mbps (DL) (Server Malaysialah)

Tapi kalau laju pagi-pagi dinihari tak guna juga. Tapi tak hairanlah laju pada waktu ini sebab orang semua tengah tidur.

Server Washington DC 650kbps (DL).
Server Los Angeles 680Kbps (DL)
Server UK (London) 220Kbps (DL)
Server Jepun (Tokyo) 770Kbps (DL)
Server Hong Kong 1.03Mbps (DL) Aik...lajunya Hong kong?
Server Sydney Australia 550Kbps (DL)

Kalau online siang-siang remang, speed nak sampai 10kbps pun susah, local server lak tu. Pelik-pelik.


Alahai la Celcom. Uprade la sikit supaya boleh tampung pengguna yang semakin bertambah ni. Mereka ni bayar, bukan langgan free saja. Selesaikanlah masalah tengkuk botol (bottleneck..hehehe) ni. Broadkanlah lagi bandwith tu. Sedangkan Penang Bridge lagi dibroadkan, apatah lagi Celcom Broadband.

Ingat!!!

Internet surfer didahulukan, kelajuan diutamakan

Itu KPI anda ok? Nanti saya repot kat PM nanti.

Reactions:

0 pendapat: