Recent Posts

Sabtu, 19 Julai 2008

Lif Dinaiki DSWA & Anak Meletup, Berasap & Hampir Terjatuh

Gambar dari akhbar berbahasa Cina menunjukkan Datuk Seri Wan Azizah sedang keluar dari celah lif yang rosak. Gambar kecil : Dua orang anaknya, Nurul Nuha dan Nurul Iman.

Pejabat Anwar Ibrahim mengarahkan keselamatan rapi 24 jam menjaga keselamatan Presiden KeADILan Dr Wan Azizah Wan Ismail dan seisi keluarga selepas terjadinya insiden menakutkan sedang mereka melawat Anwar Ibrahim di Ibu Pejabat Kontinjen Kuala Lumpur.

Lif yang dinaiki Dr Wan Azizah berserta dua anaknya, Nurul Nuha dan Nurul Iman tiba-tiba meletup, menyebabkan salah satu dari tali kabelnya terputus. Lif itu kemudiannya menjadi senget sebelum ia ditenggelami asap.

Kejadian itu berlaku sekitar jam 11.30 malam ketika Dr Wan Azizah dan dua anaknya itu mahu menghantar persalinan dan kegunaan mandi kepada Anwar Ibrahim yang ditahan semalaman di IPK Kuala Lumpur.

Anwar Ibrahim ditahan sekembalinya beliau dari Hospital Kuala Lumpur untuk pemeriksaan kesihatan.

Bomba dipanggil ke tempat kejadian dan mengambil masa hampir satu jam untuk membuka dan menyelamatkan keluarga Anwar Ibrahim.

Peguam Sivarasa Rasiah dalam satu sidang media di luar IPK berkata kejadian itu “mungkin disebabkan penyelenggaraan lif yang tidak baik”.

Polis meminta maaf diatas kejadian tersebut, dan membenarkan Dr Wan Azizah membawa naik semua anaknya menemui Anwar Ibrahim. Sebelum itu, polis hanya membenarkan Dr Wan Azizah ditemani dua anaknya.

Oleh : suarakeadilan

Anak Perak : Mungkin itu semua kebetulan, masalah teknikal, kata orang malang tidak berbau, ia boleh terjadi pada sesiapa sahaja tanpa amaran. Dakwaan meletup, berasap, hampir terputus tu tak tau lah..tapi sure sistem lif ada emergency brake kan? Apa-apa pun harap semuanya selamat dan ok!

Reactions:

0 pendapat: