Recent Posts

Rabu, 27 Mei 2009

Internet dalam bas

saja try guna internet dalam bas menuju Ipoh dari KLIA. Naik Aerobus, tambang RM42.00. Tak la ramai orang, tak sampai sepuluh orang pun. Jadi, aku pun cuba la melayari internet kejap, guna Celcom Broadband 3G guna Sony Ericsson K850i sebagai modem. Handphone ni ok, tak ada masalah. Boleh guna dalam jangka masa panjang tanpa ade connectivity problem. Laju? boleh lah. Lagipun aku bukan high end downloader user. Biasa-biasa saja, boleh surfing, internet banking, email dan download yang ringan-ringan saja.

Boleh tahan surfing dalam bas ni, walaupun berombak-ombak, connectivity boleh tahan. Kalau tak, takkan aku boleh berblog pulak?

Reactions:

3 pendapat:

satu jer yang problem berinternet dalam bas nie...dalam bus takde plug..

even leh wireless...but..takde plug so tak leh guna laptop lama-lama kan..

maybe one day...semua bas ekpress kat malaysia akan ada plug macam lam flight AIRBUS 380

hp aku 33 skupang jer.. tenet pon xleh connect..connect ngan plug je leh huhu